İstanbul Üniversitesi'ndeki kavgayı protesto ettiler

İstanbul Üniversitesi'nde iki gün önce meydana gelen ve Ahmet Taşkın adlı öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar, ülkücü bir grup tarafından protesto edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eyleme destek veren eski İstanbul Ülkü Ocağı Başkanı Levent Temiz de MHP yönetimini ülkücülere sahip çıkmamakla suçladı.

Kendilerini ?İstanbul Üniversitesi Ülkücüleri' diye adlandıran yaklaşık 100 kişi, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi ana kapısı önünde toplandı. Grup, üniversite girişine ?Teröre hoşgörü vatansevere zulüm' yazılı afiş astı. Eylemciler, ?Kahrolsun PKK inadına Türkçüyüz', ?Bozkurtlar ulusun, Tanrı Türk'ü korusun', ?Devlet yoksa biz buradayız', ?Alparslan Türkeş'in askerleriyiz', ?Rektör uyuma bayrağına sahip çık' ve ?Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir' şekline slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Aykut Vural, iki gün önce yaşanan olayların sorumlusu olarak PKK terör örgütünü gösterdi. Saldırıyı kınayan Vural, olayların ülkenin birlik ve beraberliğini bozma amacında olduğunu söyledi. Yaşanan olaylarda üniversite yönetiminin de ihmali olduğunu öne süren Aykut Vural, ?Üniversite yönetiminde koltuk işgal ederek kasasından ve masasından başka tasası olmayan ilgili makamlara, öğrenci bile olmayan KCK militanlarının üniversite koridorlarında ne iş yapmakta olduklarını, burada nasıl ve ne şekilde faaliyet göstermekte olduklarını sorarız. Sayın rektör, KCK militanlarıyla müzakere masasına oturup fakülte koridorlarında rahatça faaliyet gösterebilmek için işbirliği mi yapmıştır?? şeklinde konuştu.

Aykut Vural, ülkücüleri hedef alan her türlü siyasi, hukuki ve fiili eylemlere karşı direniş göstereceklerini söyledi.

Ülkücü grup, açıklamanın ardından ana giriş kapısından Vezneciler'deki Fen Fakültesi'ne doğru yürümeye başladı. Çevik kuvvet ekipleri de eylem sırasında geniş güvenlik önlemi aldı. Grup, Vezneciler Meydanı'ndaki Fen Fakültesi önünde eylemlerinin sonlandırdı.

Eyleme destek veren eski İstanbul Ülkü Ocağı Başkanı Levent Temiz de MHP yönetimini ülkücülere sahip çıkmamakla suçladı. Temiz, MHP yönetimini, "Lafla Milliyetçilik olmaz." diyerek eleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber